Fuzije, vitraji in krivljeno steklo

Izdelava vitrajev in fuzij:

Posebno mesto pri izdelavi in krasitvi stekla pripada tehniki vitrajev oziroma vitražev. V osnovi so to slikana okna, ki se pojavijo že v karolinški dobi, vrhunec pa doživijo v gotskem obdobju. Največkrat so vitraže uporabljali v cerkveni arhitekturi. Izdelovali so jih iz raznobarvnih stekel, ki so jih, glede na predloge, razrezali in jih kasneje ponovno spojili s svinčenimi trakovi in na ta način ustvarili ornamente ali figurativne upodobitve.

Z izdelovanjem vitražev se podjetje ukvarja že več kot 30 let. Čeprav so bili vitraži nekoč domena cerkvene arhitekture, so postali v zadnjih desetletjih nepogrešljiv del vsakdanje notranje opreme osebnih in javnih prostorov. Temu se je vseskozi prilagajala tudi motivika.

Pri naših delih so motivi vezani na tradicijo in tudi željo naročnika.

Fuzija je spojitev, združitev. Dekorativno steklo je narejeno po posebnem postopku stapljanja ravnega stekla v eno celoto. Ta tehnika dopušča še več možnosti in kreativnosti v oblikovanju in realizaciji del. Izdelujemo unikatne izdelke, pri svoji izdelavi pa na željo naročnika uporabljamo tudi muransko steklo iz Benetk.

Naše reference segajo od izdelave vitrajev, fuzij za politike, hotele, casinoje, cerkve, ambasade, tako doma kot v tujini.

Krivljenje stekla

Krivimo vse debeline stekla po poljubnem radiu za akvarije, vitrine, steklo za čolne,traktorje, ograje… Naredimo tudi varnostno krivljeno steklo!

Galerija

Vitraji

Fuzije

Krivljeno steklo

Sklede in podobno

Referenčni projekti

Kontakt

Kantetova ulica 4
1000 Ljubljana
+ 386 31 787 665

Delovni čas

ponedeljek - petek
8:00 - 16:00
sobota
8:00 - 12:00
prazniki
zaprto

Kontaktni obrazec

* Vsa polja so obvezna.